Designed and built to exacting standards with modern sustainability and age-in-place accessibility at the forefront. This home offers expansive indoor-outdoor living spaces. On the south side of the home, large French doors leading to a south facing terrace and garden are perfect for hosting family and friends. The floor to ceiling windows capture the warmth of the winter sun, heating the insulated concrete floor for passive solar gain.
During the summer, overhangs shield the home’s interior from the harshest sunlight of the day, keeping the house cool without sacrificing natural lighting. Solar panels blanket the first story roof, capturing energy to be stored inside a battery room off the garage.
The primary bedroom suite is strategically located at the end of the main circulation axis for homeowner comfort. Each living space, including the primary suite, is accessible on the main floor to ensure the home stays available and functional to the owners for many years.

"We wanted a sustainable home and that was 100% accomplished. The interaction with Giraffe was fluid and transparent."

"We are fully satisfied by the professional services and craftsmanship provided by Giraffe."

Homeowners

Details:
location
Mercedes Lane
completion date
Details
architectural designer
Details
consulting archtectural designer
Details
interior designer
Details
consulting interior designer
Details
lead carpenter
Details
square footage
Details
Noteable:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Awards + Press:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Details:

Thinking About A Project?

No items found.