The owners of this 1960’s colonial wanted an addition that would blend harmoniously with the character of their family and neighborhood while simultaneously upgrading and modernizing their home. Through the careful placement of modern window boxes, Shou Sugi Ban siding, and black casement windows, the home is given a sleek yet timeless feel. An overlay of thermally modified ash siding covers the walls and ceiling of the porch to provide a warm, inviting entry.
The interior is a series of bright, comfortable spaces to support the family’s focus and function. Primary bedroom windows draw panoramic views, while the closet brims with storage and washer/dryer space. The primary bathroom is the jewel of the addition, combining marble and crisp white tile with the punctuation of an ebony stained cherry vanity - whose shape echoes the exterior window boxes.

"Architecture should speak of its time & place, but yearn for timelessness."

-Frank Ghery

Details:
location
Colony Rd.
completion date
Details
architectural designer
Details
consulting archtectural designer
Details
interior designer
Details
consulting interior designer
Details
lead carpenter
Details
square footage
Details
Noteable:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Awards + Press:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Details:

Thinking About A Project?

No items found.