Located in the Matthaei Farm Community and surrounded by the enchanting Matthaei Botanical Gardens, this home has undergone a thoughtful remodel that beautifully merges a timeless aesthetic with sustainable design.
With a strong focus on capturing natural light, the design team strategically incorporated new windows and doors, mirroring the vertical elements of the home. Drawing from our comprehensive sun-study, eleven skylights were thoughtfully integrated, bathing the interior with an abundance of daylight.
Throughout the interior spaces, we developed a contemporary palette using natural materials including white oak, concrete and raw metal. Several elements, including cladding six interior-exterior columns with thin concrete panels from Dekko, and custom metal detailing throughout the kitchen, entrance and staircase gives this home an updated, modern identity.

“Architecture should speak of its time and place, but yearn for timelessness.”

Frank Gehry

Details:
location
Red Fox Run
completion date
Details
architectural designer
Details
consulting archtectural designer
Details
interior designer
Details
consulting interior designer
Details
lead carpenter
Details
square footage
Details
Noteable:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Awards + Press:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Details:

Thinking About A Project?

No items found.